2011. szeptember 4., vasárnap

Az ivás fontossága

Bármilyen módon is szeretnénk súlyt veszteni, vagy csak egészségesen élni, annak egyetlen egy alapot kell lefektetnünk, ez pedig az ivás. Sajnos azt kell, hogy mondjam, nagyon kevesen isznak eleget, pedig nagyon fontos lenne. Az, hogy mennyi az ideális folyadékfogyasztás, hát megoszlanak a vélemények, de a legjobb 2-3 liter folyadékot elfogyasztani, főleg víz formájában.

És, hogy ez miért is fontos?





  1. Vérünk több, mint 80%-a vizet tartalmaz, ezért vízre van szüksége a vérkeringés megfelelő működéséhez és az új vérsejtek képzéséhez.
  2. Csontjaink több, mint 20%-a víz, így szükséges az egészséges csontsejtek képzéséhez .
  3. A vízbevitel megindítja a nyirokkeringést, így a szervezetbe került és ott keletkezett méreganyagokat, melléktermékeket és a felesleges folyadékot kitakarítja.
  4. A vese, a belek, a bőr és a tüdő megfelelő működését is biztosítja, mert ezek a szervek is részt vesznek a méreganyagok eltávolításában.
  5. A víz síkosítja az izületeket, csökkenti az izületi fájdalmakat és véd a porckopás ellen.
  6. Szabályozza az anyagcserét, ezáltal segít kordában tartani a testsúlyt.
  7. Szabályozza a testhőmérsékletet.
  8. A víz biztosítja agyunk és idegrendszerünk számára a megfelelő működést. Agyunk több, mint 75%-a víz, így elengedhetetlen a jó memória és az éles gondolkodás biztosításáért.
  9. Építi a szöveteket, segítségével jutnak el a létfontosságú tápanyagok az összes sejtünkhöz
  10. Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, szállítását és felszívódását, ezáltal csökkenti a kiszáradás veszélyét.
  11. Szemünk több, mint 95%-ban tartalmaz vizet, tehát látásunk egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik a víz.
     

1 megjegyzés:

  1. Szuper a blog, nagyon tetszett, amit itt olvashattam Tőled:) Nagyon jó gondolataid vannak, szóval csak biztatni tudlak további posztok írására:)
    már alig várom a következőt!

    VálaszTörlés